El cercle Bletchley

“El cercle Bletchley” és una minisèrie britànica de set capítols ambientada en l’Anglaterra dels anys 50. Explica la història de quatre dones que, durant la Segona Guerra Mundial, van treballar a Bletchley Park, el centre de desencriptat de codis de l’exèrcit britànic. Allà es va desxifrar el codi alemany Enigma amb la màquina precursora dels actuals ordinadors, cosa que va tenir un paper vital en el conflicte.

Nou anys després, la Susan (Anna Maxwell Martin) és una mestressa de casa que porta una vida grisa, tot i conservar l’afició als problemes de lògica i als enigmes. Quan es produeixen una sèrie de brutals assassinats a Londres, de seguida detecta un patró. Però s’adona que, si vol desxifrar el codi de l’assassí, haurà de demanar ajuda a tres excol·legues de Bletchley.

Parlar de les ficcions d’època britàniques sempre és una garantia de qualitat. Aquesta sèrie dramàtica d’intriga escrita per Guy Burt  vol retre homenatge a les moltes dones subestimades i ignorades en el seu temps. Una mescla perfecta de ficció d’època amb thriller i gènere d’investigació amb bones trames, interpretacions de pes i un toc de cinema negre dels 50.

Els capítols

1 Desxifrar el codi d’un assassí 
Durant la Segona Guerra Mundial, la Susan Grey havia treballat a Bletchley Park, el centre de descodificació britànic dels codis secrets alemanys. Han passat deu anys i la Susan és una mestressa de casa amb dos nens que porta una vida més aviat grisa, però la comencen a intrigar una sèrie d’assassinats relacionats entre si que hi ha hagut a Londres. Ella creu veure un patró en els moviments de l’assassí, i contacta amb tres companyes seves dels temps de Bletchley Park perquè l’ajudin a resoldre el cas.

2 Desxifrar el codi d’un assassí 
La Susan i les seves antigues companyes fan servir els mètodes amb què desxifraven codis secrets durant la guerra per deduir que l’assassí en sèrie és un empleat del ferrocarril, i acaben amb una llista de només tres noms. Però quan exposen la seva teoria a la policia, no els fan gaire cas. Després d’un intent fallit d’atrapar l’assassí, les quatre dones s’adonen que la seva teoria és incorrecta. La Susan sospita que l’autèntic assassí és més a prop del que es pensaven.

3 Desxifrar el codi d’un assassí 
La Susan parla amb un antic cap de l’assassí, que li ensenya les postals que aquest havia dibuixat, destinades a la guerra psicològica. Aquestes imatges pertorbadores ofereixen noves pistes a les antigues companyes de Bletchley. La Susan s’adona que han de descartar les dades corruptes que els ofereix l’assassí i retrocedir fins abans que aquell home comencés a matar. Però, com més s’hi acosten, més a prop les té ell també.

4 Mans tacades de sang 
L’Alice, una de les noies que van treballar a Bletchley durant la guerra, és a la presó acusada d’un assassinat. La Jean la vol ajudar, però ella no ho accepta. Decidida a demostrar la innocència de la seva amiga, la Jean demana ajuda a les seves excompanyes del temps de la guerra, i juntes descobreixen que l’Alice està disposada a morir per salvar la seva filla de la pena de mort. Però resulta que la noia tampoc ha comès cap crim.

5 Mans tacades de sang 
La Jean, la Millie, la Lucy i la Susan arriben a la conclusió que la mort de John Richards està relacionada amb uns retalls de diaris que ell va donar a la seva filla. Els retalls parlen d’un accident en què uns soldats van quedar afectats per productes químics. L’Alice ha estat condemnada a mort, però ajuda les quatre amigues a descobrir què s’amaga al darrere d’un cas en què tots els indicis apunten molt amunt.

6 Contraban 
Com que té problemes econòmics, la Millie es dedica a vendre al mercat negre, però el seu soci enganya uns proveïdors, una banda perillosa que, a més de fer contraban, es dedica al tràfic de dones. Quan veuen que la Millie ha desaparegut, la Jean, la Lucy i l’Alice es disposen a buscar-la, però, per protegir la seva amiga, prefereixen no avisar la policia i resoldre la desaparició pel seu compte.

7 Contraban 
La Millie està indignada perquè sap que la banda dels maltesos es dedica a traficar amb noies, però quan descobreix que, a més, han assassinat el seu soci, insisteix a les seves amigues que han de fer tot el que puguin perquè la policia detingui la banda. Elles no ho dubten i hi posen tot el seu enginy i el seu valor. Però no els resultarà gens fàcil, perquè la banda té comprats alts càrrecs de la policia.

https://es.wikipedia.org/wiki/Bletchley_Park

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bletchley_Circle

Acerca de Georgina

Cumpleaños 18 de noviembre de 1978 / De Mollerussa, Cataluña, España
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a El cercle Bletchley

 1. emmadivine dijo:

  Feliz año nuevo!!

  Saludos.

 2. emmadivine dijo:

  Muy estupenda tu actualización!!

  Muchas gracias por tus visitas!!

  Saludos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s