Dimonis

Un dimoni és un esperit sobrenatural. Originàriament, la paraula ve del grec, daemon, que designa un esperit molt savi, però no malèfic, contràriament a l’acepció que té en la majoria de cultures per influència religiosa.

Bruixeria

Alguns corrents de bruixeria moderna, en particular de Bruixeria Tradicional Europea, consideren que el Diable era una figura pagana que va ser assimilada a Satanàs en els primers segles del cristianisme i que és el nom arcaic d’una deïtat, i com a tal alguns ho utilitzen per al representant de la seva divinitat en context ritual, però són rigorosos a establir que no existeix cap relació fora de l’etimològica entre el seu Diable i el Diable cristià.

Lilit

Segons el judaisme de l’Edat Mitjana, Lilit fou la primera esposa d’Adam, anterior a Eva. Déu crear a Lilit i Adam de manera igual. Aquests, un cop situats a l’Edèn es van veure en una disputa quan, a l’hora de mantenir relacions, Lilit va oposar-se a estar sota de l’home, Adam, ja que trobava que aquella postura era estar sotmesa a ell. Així doncs, Lilit es va rebelar marxant del Paradís i abandonant a Adam per a no estar sota els desitjos de ningú. Va ser aleshores quan Déu creà a Eva, i la creà d’una de les costelles d’Adam; així ocuparia el lloc de Lilit.

De vegades se la representa amb l’aspecte d’una dona molt bonica, amb els cabells llargs i rinxolats i de vegades alada. Algunes cites mitològiques diuen que s’assimilava a un dimoni que raptava els nens dels bressols durant la nit i que mantenia relacions sexuals amb els homes mentre aquests dormien, com un súcube. Sembla que la Lilit jueva seria una apropiació del judaisme de Lilitu, un dimoni nocturn mesopotàmic amb tendència a assassinar nens. També es considera que existeix una connexió entre Lilit i Inanna, la deessa sumèria de la guerra i el plaer sexual.

Existeix també un mite grec sobre una dona anomenada Làmia, una reina líbia que mantingué relacions amb Zeus; després que Zeus l’abandonés, Hera va furtar els seus fills, i ella es venjà furtant els fills d’altres dones.

Súcube

Un súcube és un dimoni que adopta la forma d’una dona per seduir els homes i aconseguir dominar la seva voluntat. És la contrapart femenina de l’íncube, molt més present a la història de la cultura.

La seva genealogia pot traçar-se fins a Lilit i encarna els estereotips que lliguen les dones i el sexe amb elles amb el perill o el pecat (arquetip modernitzat després com la femme fatale). Els súcubes es representen com dones i joves molt boniques però que tenen algun tret que delata el seu origen demoníac, com una part del cos que recorda als animals o banyes. De fet, en algunes històries els súcubes apareixen prèviament en la forma d’animals – com els gats- per amagar-se i esperar a la nit, mentre l’home dorm sense preveure el perill que l’espera.

Els súcubes apareixen amb diferents variants a les mitologies de cultures d’arreu del planeta i posteriorment es van relacionar amb altres criatures com les sirenes, les làmies o els vampirs femenins.

Íncube

Un íncube és un dimoni de sexe masculí que, segons la mitologia o tradicions llegendàries, pren forma per abusar sexualment d’una dona adormida. Pelut i sovint representat amb peus de cabra, l’íncube també pot prendre els homes. El dimoni íncube es posa sobre el pit de la seva víctima adormida i l’opressió que li genera pot fins i tot arribar a asfixiar-la.

Anuncios

Acerca de Georgina

Cumpleaños 18 de noviembre de 1978 / De Mollerussa, Cataluña, España
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Dimonis

  1. Irene Tejada dijo:

    Si hay algo que me cuesta entender es: con lo listos que son la mayoría de los hombres en tantas cosas y el valor que demuestran en muchas de sus actitudes, y sin embargo el miedo que tienen tantos de ellos a las mujeres. ¿Cómo si no se explican tantos mitos? ¿tanta represión? ¿tantos prejuicios sobre nuestra capacidad y derechos? Una obsesión por siglos para que la mujer no opine, no ejerza y no mande en ninguna cuestión, y, por si ellos no lo hacen bien o no están bien dotados, mejor que no pretenda/pueda disfrutar del sexo. Creo que si los hombres, en general, supieran la buena opinión que tenemos de ellos, tendrían menos miedo a “no estar a la altura” en todos los niveles y la convivencia, en todos los aspectos, sería mucho mejor y más agradable.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.